ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Δήμος Χαλκηδόνας: Σκάνδαλα στη δημοτική επιχείρηση

Ένα έγγραφο "ντοκουμέντο" έφερε στο φως, πριν 20 ημέρες περίπου, η τοπική εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" σχετικά με ατασθαλίες στη Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗΚΕΔΗΧ) του Δήμου Χαλκηδόνας του Νομού Θεσσαλονίκης.
Η καταγγελία είναι η δεύτερη κατά σειρά, μετά την καταγγελία κατά τη διοίκησης για ατασθαλίες στα χρήματα του δανείου, που βλέπει το φως της δημοσιότητας και επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Ανδρέα Κορώνα.
Σύμφωνα με την "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" ο κ. Κορώνας φαίνεται πως έπαιρνε μόνος του πρωτοβουλίες χωρίς να τηρεί καμία προβλεπόμενη διαδικασία, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου, κ. Ζήσης Βαϊνάς, όταν σε ένα από τα προηγούμενα ΔΣ είχε δηλώσει την παραίτησή του από μέλος της ΔΗΚΕΔΗΧ με την αιτιολογία ότι ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αποφασίζει μόνος του χωρίς να συνεδριάζει και να ενημερώνει τα μέλη του.
Τι αναφέρει η καταγγελία:
"" - Δεν υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΔΗΚΕΔΗΧ για ανάθεση της λογιστικής υποστήριξης της επιχείρησης. Η ανάθεση έγινε με πρωτοβουλία προσωπική του προέδρου της Επιχείρησης χωρίς να τηρηθεί καμία προβλεπόμενη διαδικασία και επιπλέον ανατέθηκε, όπως προέκυψε εκ των υστέρων, στο ακριβότερο γραφείο από αυτά που παρέδωσαν προσφορές.
- Στον ισολογισμό του 2007 δεν καταχωρήθηκε ως έξοδο της ΔΗΚΕΔΗΧ η αποζημίωση του προέδρου και δεν εκδόθηκε ποτέ βεβαίωση αποδοχών του. Επίσης δεν πραγματοποιήθηκαν οι εγγραφές απαιτήσεων από πελάτες-χρεώστες στον ισολογισμό έναρξης.
- Κατά τον έλεγχο του ταμείου της ΔΗΚΕΔΗΧ έως 31/12/2008 προέκυψε απόκρυψη τουλάχιστον μίας εγγραφής πληρωμής δικαιούχου προμηθευτή της, ποσού 5.319,00 ευρώ.
- Για συγκεκριμένα εντάλματα-αποδείξεις πληρωμών εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στις 9/12/2008 και στις 7/5/2009 δεν έγιναν όλες οι αντίστοιχες εγγραφές στο ταμείο της ΔΗΚΕΔΗΧ. Οι εμφανιζόμενοι στα παραπάνω εντάλματα πληρωμής, δεν έλαβαν τα αναγραφόμενα ποσά έως τις 26/5/2009 σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν δημοτικοί σύμβουλοι στο ΔΣ της 4/6/2009. Επίσης, υπήρξε κατόπιν όλων αυτών, η δέσμευση της προέδρου του ΔΣ για άμεση κλήση των εργαζομένων της ΔΗΚΕΔΗΧ που εμφανίζονται στα εντάλματα και στις αποδείξεις να παραβρεθούν σε συνεδρίαση του ΔΣ και να δώσουν εξηγήσεις, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ.
Επίσης, στην καταγγελία αναφέρεται και η "άλυτη" υπόθεση του πρώην δ/ντή της Δημοτικής Επιχείρισης ο οποίος κατέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη, στη Δικαιοσύνη και στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να λάβει γνώση επίσημα για το ύψος των οφειλών της Επιχείρησης προς το πρόσωπό του, των αδειών σε ημέρες που δικαιούται, για την πληρωμή των δεδουλευμένων του και στο ΙΚΑ για την ελλειπή ασφαλιστική του κάλυψη. Μάλιστα, στην εκδίκαση της εργατικής διαφοράς που έγινε στις 4/11/2009 από την Επιθεώρηση Εργασίας Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιχείρηςη με αποτέλεσμα να κατατεθεί μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς αυτή.""

Η καταγγελία που δημοσίευσε η "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ", σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως διέρρευσε από την αντιπολίτευση η οποία την απέστειλε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου