ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Eπιστολή του δημάρχου Αγίου Αθανασίου κ. Α. Αραμπατζή



ΕΓΚΛΗΜΑ ΩΣ ……ΤΙΜΩΡΙΑ

Μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού σχεδιασμού του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας μας, φάνηκε ξεκάθαρα πως πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις υποτιθέμενες αναπτυξιακές προϋποθέσεις των συνενώσεων, η συγκεκριμένη κυβέρνηση για ακόμη μια φορά μετά τον Καποδίστρια, έκοψε και έραψε Δήμους, κοινότητες και κοινωνίες μόνο με ένα κριτήριο, ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ.

Όσο καλοπροαίρετα και αν προσπαθήσει κάποιος να αξιολογήσει τον νέο σχεδιασμό δεν μπορεί να τον μεταφράσει με κανένα άλλο τρόπο.

Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, συγκοινωνιακός οδικός και σιδηροδρομικός κόμβος του Ν.Θεσσαλονίκης με τα Βαλκάνια, ο μεγαλύτερος σε έκταση της Δυτικής υπαίθρου και δεύτερος σε πληθυσμό, ο πιο υγιής οικονομικά, εξαφανίζεται από τον χάρτη της χώρας μας με ένα και μόνο κριτήριο, το χρώμα του.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη την εκμετάλλευση των όποιων δυναμικών περιοχών της , η κυβέρνηση διακόπτει βίαια και αυταρχικά την οικιστική, οικονομική και βιομηχανική αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου μας, στο όνομα των πολιτικών επιθυμιών τοπικών κομματικών παραγόντων, Βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών.

Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές αυτής της παρά φύση χωροπολιτικής και όχι χωροταξικής απόφασης υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες και τη δύναμή τους.

Ξέχασαν γρήγορα το ¨Πρώτα ο πολίτης¨ και προχωράνε χωρίς ηθικούς και δεοντολογικούς φραγμούς σε ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη με σύνθημα το ¨ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ¨.

Ξέχασαν πως στις Δημοκρατίες την τύχη κάθε κοινωνίας δεν μπορεί να την ορίσει κανένας καρεκλοκένταυρος μάγειρας αλλά μόνο ο ΚΥΡΊΑΡΧΟΣ ΛΑΌΣ.

Ξέχασαν πως έχουν την μέγιστη ευθύνη, σ΄ αυτή τη κρίσιμη ώρα που περνάμε ως λαός, να δώσουν στις τοπικές κοινωνίες όραμα προοπτική και ελπίδα για το μέλλον και όχι τα πολιτικά και κομματικά διαπιστευτήριά τους.

Και αν όλοι όσοι έχουν ευθύνη και συμμετοχή σ΄αυτό το προμελετημένο έγκλημα ξέχασαν, εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αυτού του τόπου, που επί δώδεκα χρόνια υπηρετώ πιστά με συνέπεια και όραμα τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συμπολίτες μου, δε μπορώ να ξεχάσω.

Δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τον αγώνα που δώσαμε για να πιστοποιήσουμε αυτό το Δήμο στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας ούτε το ότι καταφέραμε βήμα-βήμα να χτίσουμε μια ακμάζουσα κοινωνία, ένα μεγάλο κυριολεκτικά Δήμο με οικονομική ευρωστία και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Δεν το ξεχνάω και δεν είμαι διατεθειμένος να το χαρίσω στις πολιτικές σκοπιμότητες κανενός. Θα υπερασπιστώ όπως οφείλω και με κάθε τρόπο, τον κόπο, την αγωνία, τη δημιουργική διάθεση και τα κεκτημένα τόσο των συμπολιτών μου όσο και των συναδέλφων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων που επί σειρά ετών αγωνίστηκαν και κόπιασαν για τη πρόοδο και ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Είμαστε συνηθισμένοι να δίνουμε άνισους αγώνες και είμαι αποφασισμένος και αυτή την φορά να αγωνιστώ μαζί με όλους τους συμπολίτες μου, για να αποτρέψουμε αυτό το μεγάλο έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας.

Με εκτίμηση,

Αριστείδης Αραμπατζής

Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ21 Μαΐου 2010 στις 9:16 μ.μ.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΠΛΗΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ.
    ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΑΚΜΑΖΟΥΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΚΟΥΣ.
    ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ;
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΔΡΑ ΤΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ; ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ; ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ; ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ.
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΣ ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΥΑ Η ΕΔΡΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε, δυστυχώς έχασες μια μεγάλη ευκαιρία ...
    Είχες όλους τους λόγους με το μέρος σου !!!
    Ιστορικούς λόγους, Συγκοινωνιακούς λόγους, Λόγους Ανάπτυξης, Γεωγραφικής θέσης και πολλούς λόγους με το μέρος σου να κάνεις την Γέφυρα έδρα του Δήμου.
    Ίσως να μην ήθελες;
    Ίσως άλλο να είχες στο πρόγραμμά σου για έδρα;

    Η ουσία είναι πως χάσαμε την ευκαιρία και σ'αυτή την αποτυχία οδηγός ήσουν ΕΣΥ !!!

    Ήσουν ο πληθυσμιακά ισχυρότερος και μας απογοήτευσες για ακόμη μία φορά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή