ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Στα χέρια των αιρετών οι τύχες των δημοτών

Φαίνεται πως οι αιρετοί δεν μπορούν να κατανοήσουν την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι πολίτες και συνεχίζουν να τους φορτώνουν και άλλα βάρη κάνοντας έτσι την πολιτική τους αλλά με ξένα χρήματα.
Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφεραν, εχθές, στο ΔΣ του δήμου Χαλκηδόνας και με οριακή πλειοψηφία (11 ψήφοι) πέρασε το νέο δάνειο ύψους 345.000 ευρώ που θέλει να συνάψει ο δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το παραπάνω δάνειο είναι συμπλήρωμα του δανείου του 1.500.000 ευρώ που πήρε ο δήμος από ιδιωτική τράπεζα για αποπληρωμή παλαιών οφειλών. Αλλά λόγω κακού χειρισμού στους όρους του δανείου δεν μπόρεσε να εκταμιεύσει τα 345.000 € και έτσι εχθές πήρε το πράσινο φως για τη σύναψη των υπολοίπων (δανεικών) χρημάτων.
Ποικίλες οι αντιδράσεις και τα σχόλια των δημοτικών συμβούλων με την αντιπολίτευση να εμφανίζεται ελαφρώς "σπασμένη" αφού ένας από αυτούς, ο κ. Αθανάσιος Μετλάρης στήριξε τις θέσεις της παράταξης του δημάρχου. Όπως είπε ο κ. Μετλάρης, τώρα με τον Καλλικράτη, είναι ευκαιρία να πάρει ο δήμος δανεικά χρήματα αφού θα τα πληρώσει η επόμενη διοίκηση.
Αυτό που δεν σκέφτηκε όμως ο κ. Μετλάρης είναι πως το δάνειο δεν θα το πληρώσει η επόμενη διοίκηση αλλά όλοι εμείς, οι δημότες τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.
Όπως δεν το σκέφτηκαν και όλοι όσοι ψήφισαν το θέμα του δανείου.

Διαβάστε τώρα πως φάσκουν και αντιφάσκουν και λειτουργούν όπως τους συμφέρει και κάνουν πολιτικές καφενείου.
1. Μπορεί να δηλώνουν πως τα δάνειο είναι απαραίτητο για τους δημότες αλλά όμως κατακρίνουν έντονα την κυβέρνηση που στράφηκε στη λύση του ΔΝΤ. Και στο κάτω κάτω η κυβέρνηση δεν στράφηκε στο ΔΝΤ για να κάνει έργα αλλά για να σώσει τη χώρα (όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον). Ενώ εσείς στραφήκατε στην εύκολη λύση του δανείου μόνο και μόνο για να κάνετε μικροέργα στο τόπο σας, για να δείξετε πως ενδιαφέρεστε για το μέλλον των δημοτών σας και για να απολαμβάνετε τα θετικά σχόλια χωρίς να σκεφτείτε το άμεσο μέλλον...(βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει και η σκέψη πως: "ας πω ναι εγώ για τώρα αφού αύριο ίσως να μη είμαι αντιπρόσωπος του λαού, να φανώ και μάγκας στον κόσμο"...) Εκτός αυτού, θα καμαρώνετε και αύριο μπροστά στα έργα αφού θα νομίζετε πως εσείς είστε οι σωτήρες...

2. Στο θέμα των προσλήψεων των 6 εργατών για την καθαριότητα του δήμου, η οικονομική υπηρεσία του δήμου ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη μισθοδοσία τους αφού ειπώθηκε πως ίσως να μην έχει χρήματα ο δήμος για την πληρωμή τους.
Προσέξτε τώρα...
Δεν αντιδρούν που ο δήμος θα πληρώνει 11.000 € δόση κάθε μήνα για πάρα πολλά χρόνια αλλά αντιδρούν όμως που δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους νέους υπαλλήλους που θέλει να προσλάβει με δίμηνες συμβάσεις και οι οποίοι φαίνεται πως είναι απαραίτητοι για τις ανάγκες της καθαριότητας λόγω καλοκαιριού.

Εάν δεν λαμβάνατε δάνειο θα είχατε να πληρώσετε τους υπαλλήλους. Έτσι δεν είναι;


"Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν κουβαλιούνται" λέει ένα σοφό λαϊκό ρητό αλλά εσείς από ότι φαίνεται είστε ικανοί να το αλλάξετε !!!
Και είμαστε περίεργοι τι θα πείτε (και πως θα το πείτε) στους συνδημότες σας όταν σας ρωτήσουν για τα πόσα χρήματα οφείλει ο δήμος Χαλκηδόνας, ποιοι είναι συνυπεύθυνοι για το χρέος αυτό αλλά και τι κάνατε με τα χρήματα αυτά.

Με δανεικά χρήματα χτίζουμε απ' την αρχή τον κόσμο όλο κύριοι αιρετοί. Και αυτό για το οποίο σας έδωσε ο λαός την εντολή να τους αντιπροσωπεύσετε, λυπούμαστε, αλλά δεν είστε σε θέση να το κάνετε.
Υπάρχουν τρόποι αλλά δεν λύνονται από τα τηλέφωνα και από τα καφενεία...
Και κάτι τελευταίο κύριοι αιρετοί. Όταν πραγματοποιούνται δημοτικά συμβούλια να είστε παρόντες σε όλα και όχι μόνο σε όποια παίρνετε "γραμμή" πως πρέπει να είστε για να περάσουν καίρια θέματα. Για το λόγο αυτό σας εμπιστεύθηκαν οι δημότες...
ΕΥΓΕ...
zep_gr@yahoo.gr

3 σχόλια:

  1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΛΙΝΗΣ26 Μαΐου 2010 στις 8:57 μ.μ.

    Αρκετό καιρό τώρα βρίσκομαι στην Ολλανδία για δουλειές και παρακολουθώ απο το Site σας τα τεκταινόμενα.
    Γράψτε σας παρακαλώ ποιοί ψήφισαν το δάνειο ???
    Γράψτε γιατί οι εκτελούντες διατεταγμένη υπηρεσία Δημοτικοί σύμβουλοι και συνάδελφοι θα μας τρελάνουν.
    Τους ζητάμε να πληρωθούν προμηθευτές που τους έχουν υποσχεθεί ότι θα πληρωθούν αλλά μονότονα επαναλαμβάνουν ότι δεν έχουν χρήματα.
    Δεν ήμουν στο συμβούλιο και δεν άκουσα τι εισηγήθηκε ο Δήμαρχος , αλλά ότι και νάπε κινείται στην σφαίαρα της υπερβολής και της αδοκίμου διαχείρισης.
    Μήπως και μείς στην ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ θέλουμε ξένο διευθυντήριο ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίσαντες: Καραλιάτου, Καραγιώργος, Βαϊνάς, Μετλάρης, Κούτσικος, Καρκαμάνης, Μπατζαρακίδης, Κορώνας Α., Διαμαντόπουλος, Αδαμίδης, Μανάκης.

    Καταψηφίσαντες: Κορώνας Κ., Τσερκέζης, Τσακίρης, Τερζάκης.

    Απόντες: Βασιλικός, Φαρμάκης, Βερέμης και Βενέτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΥΓΚΛΙΝΗΣ27 Μαΐου 2010 στις 1:30 π.μ.

    Εύγε στους παλιούς, που προς επίγνωση των νέων, χαράζουν δρόμους χαλεπούς, διδάσκοντας υποταγή και υποτέλεια σε κάθε άνωθεν εντολή.
    Και συ τέκνο Ζήση ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή