ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Δήμος Χαλκηδόνας: Η εύκολη λύση του δανείου

Δεν έφτασαν τα 1.500.000 € και τα 300.000 € που πήρε μέσω δανείων ο δήμος Χαλκηδόνας και τώρα η διοίκηση του κ. Νικόπουλου στρέφεται και στη σύναψη νέου δανείου ύψους 345.000 ευρώ για εκτέλεση έργων.
Βέβαια εδώ πρέπει να πούμε πως από το 1.500.000 ευρώ, από τα οποία τα 887.000 ευρώ ήταν για πληρωμή χρεών παρελθόντων ετών ενώ τα υπόλοιπα θα διατίθονταν σε έργα, τα 345.000 δεν μπόρεσαν να εκταμιευθούν λόγω λάθους (και απειρίας) στο χειρισμό των όρων του δανείου και έτσι ο δήμος στρέφεται και πάλι στην εύκολη λύση των δανεικών χρημάτων για να προχωρήσει σε εκτελέσεις έργων αφού ως γνωστόν δεν υπάρχουν χρήματα.
Το νέο δάνειο ψηφίστηκε από την δημαρχιακή επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο ΔΣ.
Αλλά εάν κρίνουμε από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τις ατασθαλίες στα χρήματα του δανείου (το θέμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη) τότε πολύ δύσκολα θα "περάσει" ενώ αναμένονται και αντιδράσεις.
Η αντιπολίτευση, από τη μεριά της, παίρνει το αίμα της πίσω "τρώγοντας το κρύο πιάτο της εκδίκησης" αφού η νυν διοίκηση, παρά τις έντονες προσπάθειές της για την αποπομπή του τέως δημάρχου στη δικαιοσύνη, δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα όσα του καταλόγιζε προεκλογικά με το αποτέλεσμα των συνεχών αθωωτικών αποφάσεων.
Πάντως η λύση του δανείου είναι η ευκολότερη για κάθε δήμο ή για κάθε επιχείριση. Ωστόσο, όταν αρχίσουν οι δόσεις τότε αρχίζουν και τα δύσκολα. Και ήδη, οι δόσεις στον δήμο άρχισαν να έρχονται και είναι περίπου στα 13.000 - 14.000 € κάθε μήνα !!!
Αν και η σημερινή διοίκηση του δήμου Χαλκηδόνας, προεκλογικά, γνώριζε πως ο δήμος ήταν χρεωμένος και πως δεν υπήρχαν χρήματα για έργα παρόλα αυτά έκανε τα αδύνατα - δυνατά για να αναλάβει τη διοίκηση... Στοχεύοντας ίσως στην εύκολη λύση του δανείου το οποίο φυσικά θα πληρώσουν οι δημότες (όπως πάντα)...Αλλά για το οποίο υπάρχουν και καταγγελίες...Και για το οποίο, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας, μόλις ανοίξουν και πάλι τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα.
Και για το οποίο, ίσως, ο "ηθικός αυτουργός" είναι η πρώην διοίκηση αφού αυτή είναι που άφησε το "κληροδότημα" του χρέους.

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν αναφέρετε ποιος δημιούργησε τα 2 εκατ. χρέη, τα οποία ηταν ληξιπρόθεσμα ήδη, όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση? (Περίπου 100 είναι οι αγωγές μέχρι σήμερα για διεκδίκηση των οφειλωμένων).
    Γιατί δε λέτε ότι, όλα τα έργα της προηγούμενης διοίκησης ήταν εικονικά?
    Γιατί δε λέτε ότι, όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση, ο Δήμος ήταν σχεδόν κενός από στοιχεία και αρχεία και ξεκίνησε σχεδόν τη λειτουργία του από το μηδέν???
    Ναι, η σημερινή διοίκηση έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αναλάβει τη διοίκηση. Γιατί αν δεν το είχε κάνει, το σημερινό χρέος θα ήταν διπλάσιο και χωρίς κανένα έργο προς όφελος των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην τελευταία σειρά το αναφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή