ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Κουφάλια: Αγρότες καταγγέλλουν υπαλλήλους συνεταιρισμών

Σε σκάνδαλο τείνει να εξελιχθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων αγροτών και κτηνοτρόφων στη νεοσύστατη Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών «Νέα Ομοσπονδία» Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το Έθνος, αγρότες καταγγέλλουν ότι υπάλληλοι σε τουλάχιστον δύο συνεταιρισμούς (έναν στα Κουφάλια και έναν στην Επανωμή) τούς χρέωσαν με επιπλέον ποσά για την ενεργοποίηση, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο διευθυντής της οποίας, Γιάννης Τσιφόρος, ζήτησε να τηρηθεί το ενιαίο κοστολόγιο.

Η διοίκηση της Νέας Ομοσπονδίας επιβεβαιώνει το θέμα και σημειώνει πως οι συστάσεις είναι αυστηρές, ενώ δεσμεύεται ότι τα χρήματα που εισπράχθηκαν θα επιστραφούν στους αγρότες και οι επίορκοι υπάλληλοι θα τιμωρηθούν.

«Εγιναν παράπονα από παραγωγούς ότι τους ζητήθηκαν επιπλέον χρήματα από 15 έως 35 ευρώ, για δήθεν έσοδα του συνεταιρισμού, όπου υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Αυτό είναι απαράδεκτο.

Τα χρήματα θα επιστραφούν και οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα ορίζει ο ενιαίος τιμοκατάλογος της ΠΑΣΕΓΕΣ», είπε ο πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας, Χρήστος Τσιχίτας.

Μέχρι στιγμής το πρόβλημα εντοπίζεται σε 2 από τους 15 συνεταιρισμούς - μέλη και τους 70 συνεργαζόμενους της Νέας Ομοσπονδίας, δεν αποκλείεται ωστόσο να είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ σοβαρότερο, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι πού κατέληξαν αυτά τα χρήματα, αφού οι αγρότες υποστηρίζουν ότι δόθηκαν υπέρ των συνεταιρισμών.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ υπενθυμίζει ότι οι αγρότες πρέπει να ζητούν και να παίρνουν απόδειξη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και τα ποσά που ισχύουν για όλες τις οργανώσεις είναι:

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που παίρνουν επιδοτήσεις λιγότερες από 10.000 ευρώ πληρώνουν 70 ευρώ (συν ΦΠΑ) για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, ενώ όσοι είναι ετεροεπαγγελματίες ή κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που όμως παίρνουν πάνω από 10.000 ευρώ από κοινοτικές ενισχύσεις πληρώνουν 55-150 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των δικαιωμάτων που ενεργοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου