Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία η οποία εκπροσωπεί 72 εκατομμύρια μέλη σε πάνω από 110 χώρες των πέντε Ηπείρων και η οποία από τον Γενάρη του 2006 έχει την έδρα της στην Αθήνα, συναντά σοβαρές δυσκολίες στις διεθνείς δραστηριότητες της την τελευταία περίοδο.
Το τελευταίο αρνητικό φαινόμενο είναι η αδικαιολόγητη άρνηση της Ελληνικής Πρεσβείας της Ελλάδας στη Νιγηρία να χορηγήσει βίζα σε έξι συγκεκριμένους ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος της Αφρικανικής αυτής χώρας με τον αβάσιμο και αυθαίρετο ισχυρισμό ότι «δεν επείσθην ότι θα επέστρεφαν στη χώρα τους μετά το πέρας της επισκέψεως τους» (Σχετικό έγγραφο της Πρεσβείας ΑΠΦ 619/ΠΓ/ΑΣ 302/20-4-2010).
Επιπλέον, η Πρεσβεία παρακράτησε τα ποσά που ο καθένας από τους έξι συνδικαλιστές είχε καταθέσει για την έκδοση της βίζας.
Η στάση της Πρεσβείας είναι αυθαίρετη και αβάσιμη. Προσβάλλει και τους συνδικα-λιστές που προσκλήθηκαν και τον υπογράφοντα βουλευτή του ΚΚΕ που υπέγραψε την πρόσκληση και σαν Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και σαν Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το φαινόμενο αυτό της Νιγηρίας δεν είναι το μοναδικό.
Έχουμε απασχολήσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και άλλες φορές με ερωτήσεις και σχετικές αναφορές. Ο προβληματισμός και η ανησυχία μας μεγαλώνει από αυτά τα αρνητικά περιστατικά επειδή ήδη προτείναμε και έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση τον Απρίλη του 2011 Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου στην Αθήνα, γεγονός τιμητικό και σημαντικό για τη χώρα και για το Εργατικό Κίνημα. Αν Πρεσβείες μας έχουν ανάλογη προσέγγιση, ποιος τελικά θα χάσει και ποιος θα εκτεθεί;
Το θέμα έφερε στη βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Μαυρίκος και με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών ζητάει να μάθει τι μέτρα και τι οδηγίες θα δώσει για να σταματήσει αυτή η μεροληπτική και κοντόφθαλμη αντιμετώπιση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου