ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση


Από το Νομπελίστα, Τζόζεφ Στίγκλιτς

Πρωτοφανή εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, που τη χαρακτηρίζει «πολύ καλή, και υπόδειγμα για άλλες», δίνει ο διάσημος Αμερικανός Νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, μέσα από συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.

Ο κάτοχος του Βραβείου Νομπέλ για την Οικονομία τονίζει στη συνέντευξη χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα έχει τώρα μια πολύ καλή κυβέρνηση, πολύ διαφανή, με πολιτική βούληση» και προσθέτει πως για τον ίδιο «η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει υποδειγματικό χαρακτήρα για άλλες, εάν πρέπει να λειτουργήσει το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα, ο διάσημος οικονομολόγος αναφέρεται αναλυτικά στην κρίση του Ευρώ και στην ανάγκη, η Ευρώπη να αντιμετωπίσει, παράλληλα με το πρόβλημα χρέους το πρόβλημα της ανάπτυξης.

Σχετικά με την Ελλάδα και το ερώτημα εάν θα υπάρξει μια έκπτωση του χρέους, ο κ. Στίγκλιτς τονίζει πως αυτό εξαρτάται από την ικανότητα της χώρας να επιστρέψει στην ανάπτυξη, ο ίδιος, εξαιτίας της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν αναμένει στα επόμενα ένα με δύο χρόνια μια έκπτωση του χρέους, χωρίς όμως και να αποκλείεται τίποτε.

Όπως προσθέτει, η απάντηση εξαρτάται από την ικανότητα της Ευρώπης, να διαθέσει τα απαραίτητα χρήματα ώστε συνολικά να παραμείνουν χαμηλά τα επιτόκια, να επιτευχθεί και πάλι αρκετή οικονομική ανάπτυξη και στην εξέλιξη αυτή να συμπαρασυρθεί και η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου