ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Γιγαντιαίος τόνος «χτυπάει κόκκινο» σε δημοπρασία


Ένας ερυθρός τόνος βάρους 342 κιλών πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 32,49 εκατ. γεν (περίπου 396.000 δολάρια) στην πρώτη δημοπρασία του έτους στη μεγαλύτερη ψαραγορά της Ιαπωνίας.

Η τιμή ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 20,2 εκατ. Γεν που είχαν δοθεί για έναν ερυθρό τόνο 202 κιλών το 2001 στην Tsukiji του Τόκιο.

Η Ιαπωνία είναι η μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα θαλασσινών στον κόσμο, με τους Ιάπωνες να τρώνε το 80% των ερυθρών τόνων που πιάνονται από στον Ατλαντικό και Ειρηνικό ωκεανό. Αυτά τα δύο είδη τόνου είναι τα πιο περιζήτητα στους λάτρεις του σούσι.

Ο συγκεκριμένος τόνος αλιεύτηκε από το νησάκι Hokkaido βόρεια της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου