ΕΜΕΙΣ...

To blog sto-shaker (στο σέικερ) δημιουργήθηκε για την καταγραφφή των πολιτικών, πολιτιστικών, αστυνομικών κλπ. ειδήσεων και γεγονότων της περιοχής της Δυτικής πλευράς του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μέσα από αυτό το blog οι πολίτες, διατηρώντας την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να προχωρούν σε αναρτήσεις σχολίων γύρω από όλα τα δημοσιευμένα θέματα αλλά και σε καταγγελίες, ειδήσεις ή ότι άλλο επιθυμούν τα οποία θα στέλνονται στους διαχειριστές του ιστολογίου (blog) μέσω e-mail και οι οποίοι με τη σειρά τους θα προχωρούν στη δημοσίευση αυτών.

Eπικοινωνήστε μαζί μας

* Έχετε κάποιο νέο που νομίζετε οτι ενδιαφέρει τους πολίτες της περιοχής σας ;
* Βρίσκετε κάτι άσχημο στην περιοχή σας ;
* Έχετε κάποιο πρόβλημα στην περιοχή σας και θα θέλατε να μας το πείτε ;
* Θέλετε να καταγγείλετε κάτι;

Απλά στείλτε e-mail εδώ: sto.shaker@gmail.com

ή επισκευθείτε μας στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ δήμου Χαλκηδόνας

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στο νέος δήμαρχος δήμου Χαλκηδόνας κ. Παναγιώτης Δαϊκούδης στη πρώτη επίσημη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε εχθές Παρασκευή στην έδρα του δήμου στα Κουφάλια.
Η αποχέτευση και η υγεία κυριάρχησαν στις εισηγήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων ενώ ο κ. Δαϊκούδης, που φαίνεται να απολαμβάνει την δημαρχιακή έδρα, δεσμεύθηκε πως το ζήτημα της αποχέτευσης ήταν ο πρωταρχικός (και προεκλογικός) σχεδιασμός και θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα (το μόνο που απομένει είναι η εύρεση χρηματικών πόρων).
Στην οικονομική ενημέρωση που έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών κ. Βλαϊκούδης Σιδέρης, σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις του ενιαίου δήμου Χαλκηδόνας, όλα δείχνουν πως και οι τρεις πρώην δήμοι, Κουφαλίων, Χαλκηδόνας και Αγίου Αθανασίου οφείλουν περί τα 7.000.000 ευρώ (!!!) σε προημηθευτές και δανειακές υποχρεώσεις.
Αναλυτικά, ο δήμος Κουφαλίων οφείλει περί το 1.000.000 € σε προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις και 1.300.000 € σε δάνεια.
Ο δήμος Χαλκηδόνας οφείλει 1.200.000 € σε διάφορες υποχρεώσεις και 1.300.000 € σε δάνεια και ο δήμος Αγίου Αθανασίου οφείλει 1.400.000 σε υποχρεώσεις και 650.000 σε δάνεια.
Τα χρηματικά υπόλοιπα που είχαν στα ταμεία τους οι παραπάνω δήμοι είναι: Κουφάλια 160.000 €, Χαλκηδόνα 820.000 € (από τα οποία μόνο τα 350.000 € είναι άμεσα διαθέσιμα αφού τα υπόλοιπα είναι εξιδεικευμένα) και ο Άγιος Αθανάσιος 400.000 €. (τα οικονομικά στοιχεία είναι στρογγυλεμένα και με απόκλιση +-1-2%)
Φαίνεται όμως και και η νέα διοίκηση ακολουθεί την τακτική των παλαιών αφού εισηγήθηκε την ανάγκη για πρόσληψη 80 σχεδόν υπαλλήλων ενώ δεσμεύθηκε πως δεν θα απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Στο θέμα, αυτό ο επικεφαλής παράταξης κ. Μηντσιούδης αναρωτήθηκε, πως εάν τύχει και το υπουργείο εγκρίνει όλες αυτές τις προσλήψεις, από που θα βρεθούν τα χρήματα για την μισθοδοσία τους (το ίδιο αναρωτιώμαστε και εμείς)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου